به گزارش خبرگزاری قوچانی ؛
از ابتدای سال جاری در ادامه رکود در بخش مسکن تعداد زیادی از کارخانه های بزرگ کشور در حوزه تولید کاشی و سرامیک نظیر کارخانه کاشی جم، بروجرد، کارخانه کاشی نیلو اصفهان، کارخانه کاشی طوس قوچان وکارخانه کاشی حافظ فارس به طور کامل تعطیل گردیده است.
گزارش یک نهاد نظارتی نشان می دهد تا پایان سال حدود 95 کارخانه بزرگ دیگر نیز در آستانه ورشکستگی قرار گیرند.
5 نیاز کشور به کاشی و سرامیک سالانه 912 میلیون متر مربع است که در حال حاضر حدود 912 تا 422 میلیون متر مربع کاشی و سرامیک در انبار کارخانه ها و مراکز توزیع انباشته شده است.
تأخیر 9 تا 8 ماهه در پرداخت حقوق کارگران این صنعت نیز موجب اعتراضات گسترده آنان مقابل استانداری ها، فرمانداری ها
و شورای شهرگردیده است که لازم است برای این بحران اقتصادی- اجتماعی تدبیری از سوی دولت اندیشیده شود.
واقعیت این است که بازار کسب و کار و داد و ستد در 3 ساله اخیر بسیار نابسامان و به هم ریخته و منفعل بوده است. اکثر صنوف در بلاتکلیفی عمیق به سر برده و میبرند. دولت رفع همه مشکلات و ایجاد رونق اقتصادی را همه به پسا برجام حواله داد. ضریب جینی و فاصله بین طبقات جامعه از نظر اقتصادی بیشتر شد.
دولت عملاً با افزایش نقدینگی سعی در اداره کشور نمود. طوری که در طول بیش از 30 ماه حاکمیت دولت یازدهم نقدینگی بیش از 2.5 برابر شد. بحث کاهش سود بانکی همچنان در گیر و دار ابلاغ مصوبات است و بانکها عملاً فشار بر اقتصاد را دو چندان کردند. واردات بیرویه موجب ورود کالاهای بیکیفیت و بُنجل یا لوکس و غیر ضروری شد. بازار راکد و اصناف نگران و ناراضی شدند.
بازار سرمایه در 23 سال اخیر تلخترین دوران خود را طی کرد. فرار سرمایه از بازار بورس و سقوط ارزش سهام نشان داد که این بازار نه تنها به رکود عمیق وارد شده است، بلکه مراحل سقوط را طی میکند.
انتهای پیام / خبرگزاری قوچانی / کد خبر : 12382
- ۲۰ تیر ۹۵ / ۲۰:۴۸